Sauna’s

Een eigen sauna…, lekker tot rust komen en genieten zonder u druk hoeven te maken over openingsuren en verplaatsingen, uw privé sauna staat immers altijd ter uwer beschikking !

Binnensauna's

Binnensauna’s

Buitensauna's

Buitensauna’s

Uw sauna op maat en naar wens…

Sauna verkoopAqua & Wellness heeft een jarenlange ervaring in ontwerp- en saunabouw, dat zorgt ervoor dat wij niet enkele de saunabouw voor onze rekening nemen, maar ook door onze know-how deze sauna perfect zal aansluiten bij uw behoeften. Iedere saunacabine is standaard een Finse (droge) sauna en kan uitgebreid worden met:

  • biosauna
  • Infrarood
  • Kleurentherapie met led
  • sterrenhemel
Hoe werkt een sauna?

In een sauna wordt de lucht door een warmtebron opgewarmd. De werking berust op de wisselwerking tussen hete, droge lucht (temperaturen tussen 50-100ºC, relatieve vochtigheid van 15 tot 30% en koud water.

De sauna is goed voor de gezondheid

Tijdens je bezoek aan de sauna wordt je lichaamstemperatuur verhoogd tot 39 graden Celsius. Je lichaam wordt als het ware in een kunstmatige koorts gebracht. Net zoals bij een echte koorts gaat het lichaam vechten tegen ziekteverwekkers. Hierdoor gaat het lichaam afweerstoffen aanmaken om ziekteverwerkers af te breken. De sauna is dus een preventieve maatregel tegen ziek worden: je zal minder snel vatbaar zijn voor virussen en bacteriën.

De sauna doet wonderen voor je huid

Door het zweten worden de poriën goed schoon gespoeld. Hierdoor krijg je een zuivere huid. Ook vertraagt de sauna de veroudering van je huid. De bloedvaten worden vergroot tijdens het verblijven in de cabine. Bij de afkoelfase verkleinen de bloedvaten weer waardoor ze getraind worden. Dit verjongt je huid.